Als je wilt verhuizen naar een volgende koopwoning ben je natuurlijk gefocust op het vinden van je nieuwe droomhuis. Lekker op Funda kijken naar welk huis misschien wel je volgende woonplek kan worden… Maar wat doe je nu eerst: je huidige huis verkopen of een nieuwe woning kopen? Voor beide volgordes is wat te zeggen, we zetten de belangrijkste redenen en voordelen voor je op een rij.

Bekijk je liever een video? Bekijk dan de Hypotheek Tip van adviseur Annelieke hieronder:

Eerst verkopen

  • Duidelijkheid aan het begin: je weer meteen je uiteindelijk budget voor je nieuwe huis.
  • Wanneer je overwaarde hebt, kun je deze meteen gebruiken voor het kopen van je nieuwe woning.
  • Je voorkomt dubbele hypotheeklasten in de tijd dat je oude huis nog niet verkocht is. Let op: dat betekent wel dat je twee keer moet verhuizen.

Eerst kopen

  • De perfecte woonplek komt op Funda voorbij en die kans wil je niet missen.
  • Je hebt genoeg zicht op de markt voor je huidige huis dat je er vanuit kunt gaan dat je deze snel verkoopt.
  • Je hebt geen kosten voor tijdelijke woonruimte, wanneer je je oude huis al verkocht hebt en nog geen nieuw huis gevonden hebt. En dus ook maar één keer verhuiskosten.

Kies je voor eerst kopen? Dan kan het zijn dat je een overbruggingshypotheek (ook wel: overbruggingskrediet) nodig hebt.

Meld je aan voor ons webinar ‘Volgende woning kopen’

Voor iedereen die die al een koopwoning heeft (gehad), maar zich nu oriënteert op het kopen van een volgende woning. Ons webinar biedt een uitstekende start voor doorstromers op de woningmarkt.