am:magazine: ‘Meer adviestijd door geautomatiseerde kredietbeoordeling’

27 oktober 2017

Artikel: ‘Meer adviestijd door geautomatiseerde kredietbeoordeling’

Onze collega Hendrik Schakel spreekt de Instant Credit Score van AdviceRobo en over de huidige manier kredietbeoordeling. “Enerzijds is het duidelijk dat het arbeidsmarktperspectief
zeer veel relevanter is dan het feit of je een vast contract hebt, anderzijds is een hoog inkomen geen garantie dat iemand aan zijn verplichtingen kan voldoen,” aldus Hendrik in het artikel.

Ook belicht Hendrik ‘pre-approval’. Een begrip dat in de VS al langer bestaat en veel wordt toegepast. Met ‘pre-approval’ is de financiering vòòr het kopen van een woning al rond op basis van bijvoorbeeld het betaalmoraal van de koper.

geautomatiseerde kredietbeoordeling

Bron afbeelding: am:magazine

‘Banken, spreek u uit tegen hypotheekrenteaftrek’

13 september 2017

Artikel: Banken, spreek u uit tegen hypotheekrenteaftrek.

De hypotheekrenteaftrek is een van de onderwerpen die de komende maanden bij de formatie van een nieuw kabinet ter sprake komt. Gek dat er nauwelijks banken en financieel specialisten zijn die zich mengen in de discussie.

Hoe staan de banken eigenlijk in deze discussie, wil je natuurlijk weten. Zij zijn immers met afstand de grootste financier van hypotheken in ons land. Tja, weet u het? Viisi Co founder Tom van der Lubbe doet een oproep op de website van AM:WEB, platform voor de professional werkzaam in de financiële dienstverlening.

‘Talenten willen weten of bedrijf toekomstperspectief biedt’

12 september 2017

Het Financieele Dagblad: ‘Talenten willen weten of bedrijf toekomstperspectief biedt’

In Het Financieele Dagblad vertelt Tom van der Lubbe over de uitdaging bij het vinden van nieuwe mensen, en hoe zij cruciaal zijn voor de verdere groei van het bedrijf. Het feit dat Viisi zich al drie keer FD Gazelle mag noemen helpt ook bij het samenstellen van het juiste team.
Lees het artikel hier online op fd.nl.

Viisi: ‘Financiële sector moet transparanter worden’

8 september 2017

Artikel amweb.nl: Viisi: ‘Financiële sector moet transparanter worden’

In een online artikel op am:web wordt een interview met Juist Magazine aangehaald waarin de vier oprichters van Viisi pleiten voor meer transparantie in de financiële sector. Transparantie geeft vertrouwen en Viisi promoot dat o.a. door haar business model online te zetten.

‘Transparantie geeft mensen weer vertrouwen’

6 september 2017

Artikel Juist: ‘Transparantie geeft mensen weer vertrouwen’

In een interview met Juist vertellen de oprichters van Viisi, Tom van der Lubbe, Frank Tukker, Hergen Dutrieux en Hendrik Schakel over transparantie in de organisatie zoals het online plaatsen van het eigen bedrijfsmodel. En over het feit dat medewerkers op nummer 1 staan.

‘We moeten leren dat consumeren op de pof niet zo’n goed idee is’

21 augustus 2017

Slow Management: ‘We moeten leren dat consumeren op de pof niet zo’n goed idee is’

In de 41e editie van Slow Management Magazine spreekt onze collega Tom van der Lubbe onder andere over het transparanter, duurzamer en het meer lange termijn gericht maken van de financiële sector. Tom spreekt over verschillende, duurzame oplossingen en laat zien hoe de overheid kan helpen de financiële sector te verbeteren om een volgende crisis te vermijden.

Slow management
Illustratie: Shutterstock.com

CO2 besparen door Superuse materialen

9 augustus 2017

Circulair inrichten, Desko: CO2 besparen door Superuse materialen

Maar liefst 1.275 kg CO2 vermeden we bij Viisi bij het verbouwen van onze kantine. We vroegen het Rotterdamse architectenbureau Superuse Studios om hergebruikte materialen te gebruiken voor de verbouwing. Waar zat de grootste winst qua hergebruik en wat is mooi maar levert qua CO2 winst weinig op? Je leest het in het artikel van Merel Seegers.

Hoeveel verdien jij?

12 juli 2017

Intermediair: Hoeveel verdien jij?

De trend van minder hiërarchie, meer vertrouwen en meer transparantie is doorgedrongen tot aan het salarisstrookje. Bij Viisi is het heel normaal te weten wat collega’s verdienen. Onze collega Marc-Peter legde het salarismodel van Viisi uit aan Intermediair.Onze Viisionairs kunnen zelf input leveren op het eigen salaris en het salaris van collega’s.

Naar het artikel

Podcast: Ga niet ondernemen voor het financiële succes

MKB Brandstof: Ga niet ondernemen voor het financiële succes

Onze collega Tom van der Lubbe ging in gesprek met Kees de Jong van MKB Brandstof over hoe het veel lezen van boeken je antwoord kan geven op de meest prangende ondernemersvragen; hoe holacratie werkt en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen; en hoe de groei van je bedrijf kan worden beperkt door de enorme focus op kwaliteit van je medewerkers.

Naar het artikel

Flexibel werken en toch een hypotheek

6 juni 2017

VVP: Flexibel werken en toch een hypotheek

De arbeidsmarkt flexibiliseert in hoog tempo. Vaste arbeidscontracten zijn meer uitzondering dan regel. Daarnaast hechten de jongere generaties minder aan een vast dienstverband, zij hoppen liever van de ene baan naar de andere. Deze ontwikkelingen staan haaks op het bestaande systeem van hypotheekverstrekking, waarbij de werkgeversverklaring en de intentieverklaring heilig zijn. Onze collega’s Hendrik Schakel en Ilka Mehagnoul geven hier hun mening over.

Koopwoning uit beeld voor starters

28 april 2017

Vakblad De Hypotheekadviseur: Koopwoning uit beeld voor starters

Onze collega Hendrik Schakel geeft zijn visie op het verkrijgen van een hypotheek voor starters in de toekomst. In vakblad ‘De Hypotheekadviseur’ legt Hendrik onder andere het belang van sparen uit voor starters op de woningmarkt. Hij legt pijnpunten voor het verkrijgen van een hypotheek bloot en geeft zijn mening over een zogenaamde ‘Friends-hypotheek’.

De LTV: verder verlagen of weer omhoog?

23 maart 2017

Kop/Munt in perspectief: De LTV: verder verlagen of weer omhoog?

Onze collega Hendrik Schakel geeft zijn mening over de hoogte van de LTV (loan-to-value). Hendrik pleit voor een grotere financiële buffer bij starters op de koopmarkt, maar denkt dat een LTV lager dan 100% de markt op slot zet. In plaats van de LTV te verlagen tot onder de 100%, zouden er best wat meer eisen gesteld mogen worden aan het eigen geld en het spaargedrag van de koper.

Naar het artikel

Individuele kredietscore kan hypotheekverstrekking meer op maat maken

13 maart 2017

Kop/Munt opinie: Individuele kredietscore kan hypotheekverstrekking meer op maat maken

Het zou voor hypotheekverstrekkers logischer zijn om de hypotheekverstrekking te baseren op een individuele kredietscore in plaats van de ‘ouderwetse’ toetsing. Onze collega Hendrik Schakel spreekt hierover in een opiniestuk op Kop-munt.nl. Een hypotheekverstrekker kijkt nu vooral naar een bestendig inkomen, maar niet of iemand spaarzaam is geweest of een goede opleiding heeft, terwijl juist dat goede voorspellers zijn van de kredietwaardigheid.

Naar het artikel

ffp_magazine_hypotheekadvies_financiele_planning

NRC: Hier is de stagiair net zo belangrijk als de baas

24 januari 2017

NRC: Hier is de stagiair net zo belangrijk als de baas

In een interview van onze collega Tom van der Lubbe met Anne Corré van NRC Next heeft Tom het over Holacracy. Holacracy is een organisatievorm zonder managers of managementlagen en zelfs zonder functietitels. In plaats van het bekleden van één functie, vervullen medewerkers van Viisi meerdere rollen. Zij worden daarbij niet ‘gemanaged’, maar worden gedreven door intrinsieke motivatie en vervullen rollen waar zij talent voor hebben en die passen bij hun interesses.

viisi holacracy

Sprout: Werken op een bowlingbaan bij Viisi

11 januari 2017

Sprout: Werken op een bowlingbaan bij Viisi

In de rubriek “The Office” belicht Sprout de mooiste, hipste, gaafste kantoorruimtes van Nederland. Dat is de formulering van Sprout, dus we zijn best een beetje trots, dat wij met het Viisi kantoor ook in “The Office” aan het woord komen.

Onze collega Tom van der Lubbe in gesprek met Sprout, over het kantoor van Viisi en de toepassing van circulair design hierbinnen. Zo werken en lunchen we bij Viisi aan een oude bowlingbaan en komen de lampen uit de oude Heineken-fabriek.

Viisi circulair design

Pleidooi voor credit score in plaats van grove Nibud-norm

24 oktober 2016

Vakblad De Hypotheekadviseur: Pleidooi voor credit score in plaats van grove Nibud-norm

Onze collega Hendrik Schakel pleit in het artikel van Vakblad De Hypotheekadviseur voor een slimmere manier om iemands kredietwaardigheid te toetsen. De focus ligt nu vooral op het hebben van een baan en het inkomen dat daaruit voortkomt, maar juist opleiding en werkervaring voorspellen de verdiencapaciteit beter.

Lineaire hypotheek goedkoper dan annuïtaire, maar niet populair

11 oktober 2016

FD: Lineaire hypotheek goedkoper dan annuïtaire, maar niet populair

Slechts 5% van de Nederlandse huizenkopers kiest voor een lineaire hypotheek. Dit ondanks dat een aantal deskundigen wel voordelen ziet in de lineaire aflossingsvorm. In het Financieele Dagblad wordt een aantal redenen gegeven om voor een lineaire hypotheek te kiezen, ook onze eigen deskundige Hendrik Schakel komt aan het woord.

Wil je er meer over lezen? Kijk dan eens in onze kennisbank.

2016-10-11-fd-lineair-en-annuitair

Hypotheekadvies ís financiële planning

27 september 2016

Hypotheekadvies ís financiële planning

In een interview met het FFP Magazine lichten onze co-founders toe waarom we ons volledig op hypotheken voor academici richten en waarom financiële planning ook in een hypotheekadvies van grote waarde is. Ook gaan ze in op ons eigen hypotheeklabel dat we in de toekomst willen introduceren.

ffp_magazine_hypotheekadvies_financiele_planning

FD: Kredietscore voor een lening op maat

30 augustus 2016

Hypotheekbemiddelaars pleiten voor meer maatwerk bij beoordeling van hypotheekaanvragen. Of je heel zuinig leeft of juist een ‘big spender’ bent, heeft nu namelijk geen invloed op de hoogte van de hypotheek. Big data biedt volop gelegenheid om de financiële discipline en andere eigenschappen van de aanvrager in kaart te brengen.

In dit artikel van het FD met een bijdrage van Hendrik Schakel lees je alles over deze individuele aanpak inclusief het verhaal van bouwtechnisch ondernemer Frederik.

FD: Kredietscore voor een lening op maat

2016-08-30 - Individuele kredietscore in FD

Dure misverstanden rond huis en hypotheek

13 juni 2016

FD: Dure misverstanden rond huis en hypotheek

Er bestaan grote misverstanden rondom hypotheken die kunnen leiden tot onverstandige beslissingen. In dit artikel – met een bijdrage van Viisi – worden de tien grootste hypotheekmythes besproken. Wist je bijvoorbeeld dat aflossen op je hypotheek niet altijd verstandig is? Of dat zzp’ers toch wel een hypotheek kunnen krijgen? Lees alles over deze en de andere mythes in het artikel!

Dure misverstanden rond huis en hypotheek

VVP: Het vuur van… Hergen Dutrieux

3 mei 2016

VVP: Het vuur van… Hergen Dutrieux

In de rubriek ‘Het vuur van…’ besteedt VVP aandacht aan mensen in de financiële sector die hun klanten elke dag het beste van zichzelf geven. Voor deze editie werd aan Hergen Dutrieux, co-founder van Viisi, gevraagd waar zijn vuur door wordt aangewakkerd.

Het vuur van Hergen Dutrieux

Standing out in a busy market

26 april 2016

NIBC: Standing out in a busy market

Samen met geldverstrekkers werken we aan snellere acceptatie van hypotheken. In het kader van ‘Think Yes’ momenten heeft NIBC in haar jaarverslag een artikel geschreven over onze aanpak in de hypotheekmarkt: “We enjoy working with Viisi because the quality of the information they provide is always to a high standard.”

Jaarverslag NIBC

VoorMorgen.NU: Van huiseigenaar naar vastgoedbelegger

21 januari 2016

VoorMorgen.NU: Van huiseigenaar naar vastgoedbelegger

Het opbouwen van een vastgoedportefeuille door een huiswoning te kopen met als doel deze te verhuren klinkt veel mensen interessant in de oren. Het kan aantrekkelijk zijn, maar het is ook belangrijk om de risico’s te kennen.

Huis verhuren - Vastgoedportefeuille

In dit artikel lees je het ervaringsverhaal van Bastiaan en worden de verschillende risico’s en voorwaarden die verbonden zijn aan het aankopen van een beleggingspand besproken.

NRC: Zo houd je studeren betaalbaar

14 september 2015

NRC 15-08-2015 – Zo houd je studeren betaalbaar

Wie dit jaar begint als student, kan voor het eerst alleen maar lenen. Voorheen kregen uitwonende studenten vier jaar lang maandelijks 268 euro studiefinanciering ‘geschonken’. Maar dat krijgen de 65.000 eerstejaars academici en 102.000 hbo’ers die nu gaan studeren niet meer.

7 tips om je studiekosten betaalbaar te houden - Viisi

Hoe je toch je uitgaven onder controle houdt als je op kamers gaat? Dat lees je in dit artikel van het NRC, met een inhoudelijke bijdrage van Viisi.

NRC: ZZP’er omver geskied

2 juni 2015

NRC 16-05-2015 Zzp’er en omver geskied

Viisi in de media - ZZP'er omver geskiedEr zijn veel ZZP’ers die zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Te duur, zeggen ze. Betaalbare polissen bestaan ook. Waar moet je op letten?

Je leest het in het artikel van het NRC, met een bijdrage van Hendrik Schakel.

Bekijk ook ons uitgebreide overzicht van alle belangrijke AOV-voorwaarden en vijf AOV-tips voor hoger opgeleiden en academici.

NRC: Wat moet ik met die studieschuld?

28 mei 2015

Nrc – 11-04-2015 – Bijdrage Viisi – Wat moet ik met die studieschuld

Viisi in de media - Wat moet ik met een studieschuldDe rente op studieschuld is op dit moment historisch laag. Aflossen lijkt dus niet nodig. Tenzij je binnen een paar jaar een huis wilt kopen, of kun je in dat geval ook beter je geld op een spaarrekening zetten?

Je leest het in dit artikel uit het NRC, met een inhoudelijke bijdrage van Hendrik Schakel.

FD Vraagbaak: Verhoging eigenwoningforfait

14 april 2015

FD – 11-04-2015 – Vraagbaak voor geldkwesties – Verhoging eigenwoningforfait

Vraagbaak Viisi - EigenwoningforfaitHendrik Schakel wederom in het FD. Ditmaal met vakinhoudelijke input over de stijging van de eigenwoningforfait. Wat houd dit percentage in en hoe wordt het berekend?

FD: Doctorandus vermogen

9 april 2015

FD – 04-04-2015 – Bijdrage Viisi – Doctorandus vermogen

Vier jaar studie aan een hogeschool of universiteit kost een slordige halve ton. Vanaf september 2015 dienen deze kosten zelf opgebracht te worden. Wat zijn hiervan van de gevolgen? En hoe kun je je als ouder financieel voorbereiden wanneer je bij wilt dragen in deze kosten voor je kinderen? Met een bijdrage van onze eigen ‘doctorandus vermogen’ Hendrik Schakel.

AM Magazine – Viisi: wij komen niet bij de mensen thuis

26 maart 2015

AMweb 03-2015 – Interview Viisi – Wij komen niet bij de mensen thuis

In gesprek met AM Magazine. In dit AM-interviewinterview spreekt Hendrik Schakel uitgebreid over onze bedrijfscultuur, gaat hij in op recente ontwikkelingen in de branche en vertelt hij meer over de uitgesproken filosofie van Viisi.

EIB: Restschulden in Nederland

24 maart 2015

EIB – 24-03-2015 – Bijdrage Viisi – Restschulden in Nederland

Een publicatie van het Economisch Instituut voor de Bouw over restschulden in Nederland. In dit rapport wordt dieper ingegaan op de omvang en effecten van dergelijke schulden in Nederland.

FD: Nog even niet met pensioen

8 januari 2015

Viisi in het FD – Nog even niet met pensioen

Mensen die een beslissing moeten nemen over hun pensioenkapitaal staan voor een moeilijke keuze. Zowel ondernemers als werknemers krijgen door de historisch lage rente weinig pensioenuitkering voor hun opgebouwde kapitaal.

Hoe ziet het huidige pensioenklimaat er uit, welke gevolgen heeft dit mogelijke voor jou en welke opties heb je? Je leest het in het artikel van het FD, met een bijdrage van Hendrik Schakel, financieel planner bij Viisi.

Viisi is FD Gazelle 2014

14 november 2014

Vol trots heeft Viisi donderdag 13 november een FD Gazelle in ontvangst genomen. Tijdens de uitreiking van de FD Gazellen op het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Amsterdamse Zuidas werd bekend dat Viisi, met een groei van 583 procent, op de 6e plaats is geëindigd in de categorie kleine bedrijven in Noord-Holland.

Viisi FD Gazelle 2014

Lees het volledige artikel

ANBO: ZZP, Zelfstandige Zonder Pensioen?

30 september 2014

Anbo – ZZP Zelfstandige zonder pensioen

Voor het groeiende aantal zzp’ers in Nederland (zelfstandigen zonder personeel) dreigt bij pensionering een terugval in inkomen. Het ZZP Pensioenspaarfonds moet daar verandering in brengen. Hendrik Schakel legt uit waarom dit niet dé oplossing is.

FD Personal Finance – Eigen geld eerst

27 september 2014

FD Personal Finance – Eigen geld eerst

Voorheen kon je vrijwel zonder eigen middelen een woning kopen. Nu moet je als aspirant-koper eigen geld meenemen en het liefst zo veel mogelijk. Maar waar haal je dat geld vandaan?

FD: Pensioenfonds ZZP’ers geen waardevolle toevoeging

11 december 2013

Pensioenfonds voor zzpers geen waardevolle toevoeging, FD

In dit artikel gaat Hendrik Schakel in op de toegevoegde waarde van een pensioenfonds voor ZZP’ers.

FD: Het is niet zo ingewikkeld.

11 oktober 2013

FD 20131012 Het is niet zo ingewikkeld

Moeten financiële producten ingewikkeld zijn? Verscheidene financiële planners, waaronder Hendrik Schakel, geven hun mening over de ‘versimpeling’ van financiële producten.

FD: De ideale financiële planning

13 juli 2013

Fd-De-ideale-financiele-planning

In dit artikel in het FD staat de vraag centraal hoe de ideale financiële planning er uit ziet. Met onder meer een bijdrage van Hendrik Schakel, partner en financieel planner bij Viisi.

VVP: Kwaliteitsspeler onder adviseurs heeft baat bij scherp tarief

19 maart 2013

VVP 20130319

Een uitgebreid interview met Hendrik Schakel en Frank Tukker over Viisi. Hoe kan het dat Viisi met lagere tarieven werkt dan de concurrentie, terwijl de adviseurs hoger zijn opgeleid?

FD: Bank terughoudend bij hypotheek ondernemer

2 maart 2013

FD hypotheek ondernemer

Het is vaak voor een ondernemer moeilijker om een hypotheek af te sluiten dan voor zijn werknemers. In dit FD artikel bespreekt Hendrik Schakel de gedragscodes van de bank en het woonakkoord. Daarnaast legt hij uit wat ondernemers kunnen doen om hun kansen te vergroten voor een hypotheek.

Zelf opbouwen pensioen vaak onvermijdelijk door regeerakkoord

1 februari 2013

Hendrik Schakel gaat in op de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord en geeft tips om zelf te sparen voor je pensioen.

Lees het volledige artikel

Zin: Steenrijk maar straatarm

10 januari 2013

ZIN – Viisi in de Pers – Steenrijk maar straatarm

Veel Nederlanders hebben overwaarde in hun koopwoning zitten. Is het mogelijk om zonder te verhuizen leefgeld uit je huis te krijgen? Hendrik Schakel legt uit waarom dit ingewikkelder is dan het klinkt.

FD: Eerst inzicht, dan pas sparen

5 januari 2013

FD 20130105 goede voornemens

In dit artikel van FD wordt er besproken hoe mensen om moeten gaan met een achteruitgang van inkomen. Dit wordt gedaan aan de hand van ‘5 goede geldvoornemens’. Onder andere Hendrik Schakel komt aan bod met zijn mening en ideeën.

BNR: Hendrik Schakel over spaargedrag en aflossen hypotheek

26 november 2012

Hendrik is op uitnodiging van BNR in de studio om de visie van Viisi op het gebied van sparen en aflossen van de hypotheek te vertolken.

BNR 20121126 HS in studio BNR_2

FD: Rel over adviestarieven van Rabo

23 november 2012

FD 20121123 Rel over adviestarieven van Rabo

In dit artikel van het FD wordt het verlaagde tarief van de Rabobank besproken, alsmede de mogelijke invloed die dit zal hebben op de markt. Ook worden de verschillende tarieven van banken besproken en licht Hendrik het tarief van Viisi toe.

FD: Sparen of niet sparen, dat is de vraag!

20 oktober 2012

FD 20121020 Sparen of niet sparen, dat is de vraag

In dit artikel van het FD wordt het hernieuwde spaargedrag besproken. De risico’s van negatief sparen door middel van inflatie worden aangekaart en Hendrik Schakel geeft tips over wat de beste manier van sparen is.

NRC: Debat: De belasting op lage inkomens stijgt flink, maar protest blijft uit

8 oktober 2012

NRC_20121008_1_009_article3

In dit debat gedeelte van het NRC neemt Hendrik Schakel het op voor de lage inkomens tegen de hogere belasting. Hij bespreekt de voordelen die deze regeling biedt aan zwartwerkers en waarom er niemand anders voor deze inkomensgroep opkomt.

FD: De kleine lettertjes: Annuïteitenhypotheek

8 september 2012

FD 20120908 Simpel en transparant maar niet goedkoop

In dit artikel van het FD worden de voor- en nadelen van annuïteitenhypotheken besproken ten opzichte van bankspaarhypotheken. Hendrik Schakel licht toe waarom annuïteitenhypotheken in sommige situaties toch goed uitpakken.

FD: Schrik niet terug voor een studieschuld

25 augustus 2012

FD 20120825 Schrik niet terug voor een studieschuld-papierversie

In dit artikel van het FD worden studieschulden besproken. Hendrik Schakel laat zich uit over de voordelen en de gevaren van een studielening en geeft advies over (mogelijk) belastingvoordeel bij bijbaantjes.

NRC Next: Geef de crisis de schuld!

16 augustus 2012

NRC Next 20120816_1_009_article1

In deze ingezonden brief van Hendrik Schakel uit het NRC Next roept hij mensen op om kritisch na te denken of al het foute wel door de crisis komt. Hij legt uit dat zelfs als er een crisis is en er iets anders negatiefs gebeurt in het economische klimaat – dat het niet per se een causaal verband hoeft te zijn.

FD: Hoe haal je pensioen uit je huis?

28 juli 2012

FD 20120728 geld uit de stenen

In dit artikel van het FD wordt er besproken hoe ouderen geld kunnen terug krijgen uit hun eigen huis. Hendrik Schakel wijst zowel op de gevaren van omkeerhypotheken en restschuld, als op mogelijke constructies om toch geld uit het huis te halen zonder te veel risico.

de Volkskrant: Huishoudboekje voorkomt malaise

14 juli 2012

VK 20120716 Huishoudboekje voorkomt malaise

In dit opinie & debat gedeelte van de Volkskrant beschrijft Hendrik Schakel wat er mis is met het huidige uitgavenpatroon en wat volgens hem de makkelijkste manier is om dit probleem op te lossen.

FD: Het optisch bedrog van nominale rente

16 juni 2012

FD 20120618 DKL effectieve rente

In dit artikel van het FD wordt het verschil tussen nominale en effectieve rente besproken. Hendrik Schakel legt uit wat de valkuilen zijn en waar op gelet moet worden.

Mag je je koopwoning verhuren?

7 juni 2012

In deze blog gaat Hendrik Schakel in op de vraag of je je koopwoning mag verhuren en waarom de bank dit in veel gevallen niet toestaat.

Lees hier het volledige artikel

FD: ‘Oldtime’-hypotheken zijn kostbaar

19 mei 2012

FD 19052012 new image

In dit artikel van het FD worden de overeenkomsten tussen oldtimers en hypotheken besproken. Hendrik Schakel bespreekt de problemen van oude hypotheken en het huidige systeem. Daarnaast geeft hij ook tips aan nieuwe huizenkopers over waar zij op moeten letten qua rentes op de lange termijn.

FD: Fiscus helpt bij opbouw

16 april 2012

FD Fiscus helpt bij opbouw pensioen

In dit artikel van het FD worden de verschillende manieren van pensioenopbouw besproken. Hendrik Schakel legt het rente-op-renteeffect uit alsmede hoe mensen zelf kunnen bepalen wanneer zij met pensioen gaan. Verder wordt er ook nog besproken hoe een eigen  huis gebruikt kan worden als pensioen.

Uitstel van Executie: verbouwen voor verkopen

4 april 2012

In deze blog gaat Hendrik Schakel in op de huidige woningmarkt. Aan de hand van het RTL-programma Uitstel van Executie legt hij uit hoe potentiële kopers toch een gewenste verbouwing kunnen meefinancieren.

Lees het volledige artikel

Welk fiscaal voordeel bij aanvullend pensioen?

3 april 2012

Hendrik schakel gaat in zijn nieuwe blog in op de vraag of fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen mogelijk is.

Lees het volledige artikel

Persbericht: overname portefeuille Personal Finance Amsterdam

27 januari 2012

Persbericht overname PFA 201101

In dit persbericht staat dat Viisi de portefeuille van Personal Finance Amsterdam overneemt. Verder wordt er verklaard wat dit precies inhoudt en waarom juist Viisi deze portefeuille overneemt.

Zin: Afgelost staat netjes

12 januari 2012

Zin – Afgelost staat netjes

In dit artikel wordt ingegaan op de voor- en nadelen van aflossen op je hypotheek aan de hand van verschillende ‘type’ aflossers. Met een bijdrage van Hendrik Schakel, Financieel planner bij Viisi.

FD: Einde aan dubbel fiscaal voordeel

10 december 2011

FD 101211

In dit artikel van het FD wordt dubbel fiscaal voordeel besproken. Daarnaast wordt aangekaart welke opties maatschappijen geven aan hun lijfrenteverzekeringshouders. Hendrik Schakel legt uit waarom uitkeren niet handig is en wat wel goede opties zijn.

FD: Langlopende hypotheek is inmiddels handelswaar

13 oktober 2011

Viisi in het FD

In dit artikel van het FD wordt de doorgeefregeling besproken. Hendrik Schakel legt uit waarom deze regeling juist nu voordelig kan zijn. Daarnaast legt hij uit hoe het werkt en waarom dit voor beide partijen voordelig kan zijn.

RTL nieuws: Prinsjesdag 2011

16 september 2011

Klik hier om het fragment te bekijken.