am:web: Winterserie (8): Terugblikken en vooruitkijken met Hendrik Schakel

29 december 2017

Artikel: Winterserie (8): Terugblikken en vooruitkijken met Hendrik Schakel

Onze collega Hendrik Schakel kijkt terug op een mooi jaar. Hij heeft het over de introductie van ‘Handig!’, een initiatief van geldverstrekkers waardoor er voor mensen in loondienst geen werkgeversverklaring meer nodig is bij een hypotheekaanvraag. Ook ziet hij in 2017 Viisi weer terugkomen als een Best Workplace van Great Place to Work. Dit heeft, in combinatie met onze purpose, geleid tot meer sollicitaties.

In 2018 hoopt Hendrik huizenzoekers vòòr het uitbrengen van het bod al de zekerheid te geven dat ze een hypotheek krijgen. Dit neemt stress weg en zorgt ervoor dat starters op kunnen bieden tegen mensen die gemakkelijk zonder voorbehoud van financiering kunnen bieden. Lees de vooruitblik en de reflectie in de Winterserie.

am:magazine: ‘Meer adviestijd door geautomatiseerde kredietbeoordeling’

27 oktober 2017

Artikel: ‘Meer adviestijd door geautomatiseerde kredietbeoordeling’

Onze collega Hendrik Schakel spreekt de Instant Credit Score van AdviceRobo en over de huidige manier kredietbeoordeling. “Enerzijds is het duidelijk dat het arbeidsmarktperspectief
zeer veel relevanter is dan het feit of je een vast contract hebt, anderzijds is een hoog inkomen geen garantie dat iemand aan zijn verplichtingen kan voldoen,” aldus Hendrik in het artikel.

Ook belicht Hendrik ‘pre-approval’. Een begrip dat in de VS al langer bestaat en veel wordt toegepast. Met ‘pre-approval’ is de financiering vòòr het kopen van een woning al rond op basis van bijvoorbeeld het betaalmoraal van de koper.

geautomatiseerde kredietbeoordeling

Bron afbeelding: am:magazine

‘Banken, spreek u uit tegen hypotheekrenteaftrek’

13 september 2017

Artikel: Banken, spreek u uit tegen hypotheekrenteaftrek.

De hypotheekrenteaftrek is een van de onderwerpen die de komende maanden bij de formatie van een nieuw kabinet ter sprake komt. Gek dat er nauwelijks banken en financieel specialisten zijn die zich mengen in de discussie.

Hoe staan de banken eigenlijk in deze discussie, wil je natuurlijk weten. Zij zijn immers met afstand de grootste financier van hypotheken in ons land. Tja, weet u het? Viisi Co founder Tom van der Lubbe doet een oproep op de website van AM:WEB, platform voor de professional werkzaam in de financiële dienstverlening.

‘Talenten willen weten of bedrijf toekomstperspectief biedt’

12 september 2017

Het Financieele Dagblad: ‘Talenten willen weten of bedrijf toekomstperspectief biedt’

In Het Financieele Dagblad vertelt Tom van der Lubbe over de uitdaging bij het vinden van nieuwe mensen, en hoe zij cruciaal zijn voor de verdere groei van het bedrijf. Het feit dat Viisi zich al drie keer FD Gazelle mag noemen helpt ook bij het samenstellen van het juiste team.
Lees het artikel hier online op fd.nl.

Viisi: ‘Financiële sector moet transparanter worden’

8 september 2017

Artikel amweb.nl: Viisi: ‘Financiële sector moet transparanter worden’

In een online artikel op am:web wordt een interview met Juist Magazine aangehaald waarin de vier oprichters van Viisi pleiten voor meer transparantie in de financiële sector. Transparantie geeft vertrouwen en Viisi promoot dat o.a. door haar business model online te zetten.

‘Transparantie geeft mensen weer vertrouwen’

6 september 2017

Artikel Juist: ‘Transparantie geeft mensen weer vertrouwen’

In een interview met Juist vertellen de oprichters van Viisi, Tom van der Lubbe, Frank Tukker, Hergen Dutrieux en Hendrik Schakel over transparantie in de organisatie zoals het online plaatsen van het eigen bedrijfsmodel. En over het feit dat medewerkers op nummer 1 staan.

‘We moeten leren dat consumeren op de pof niet zo’n goed idee is’

21 augustus 2017

Slow Management: ‘We moeten leren dat consumeren op de pof niet zo’n goed idee is’

In de 41e editie van Slow Management Magazine spreekt onze collega Tom van der Lubbe onder andere over het transparanter, duurzamer en het meer lange termijn gericht maken van de financiële sector. Tom spreekt over verschillende, duurzame oplossingen en laat zien hoe de overheid kan helpen de financiële sector te verbeteren om een volgende crisis te vermijden.

Slow management
Illustratie: Shutterstock.com

CO2 besparen door Superuse materialen

9 augustus 2017

Circulair inrichten, Desko: CO2 besparen door Superuse materialen

Maar liefst 1.275 kg CO2 vermeden we bij Viisi bij het verbouwen van onze kantine. We vroegen het Rotterdamse architectenbureau Superuse Studios om hergebruikte materialen te gebruiken voor de verbouwing. Waar zat de grootste winst qua hergebruik en wat is mooi maar levert qua CO2 winst weinig op? Je leest het in het artikel van Merel Seegers.

Hoeveel verdien jij?

12 juli 2017

Intermediair: Hoeveel verdien jij?

De trend van minder hiërarchie, meer vertrouwen en meer transparantie is doorgedrongen tot aan het salarisstrookje. Bij Viisi is het heel normaal te weten wat collega’s verdienen. Onze collega Marc-Peter legde het salarismodel van Viisi uit aan Intermediair.Onze Viisionairs kunnen zelf input leveren op het eigen salaris en het salaris van collega’s.

Naar het artikel

Podcast: Ga niet ondernemen voor het financiële succes

MKB Brandstof: Ga niet ondernemen voor het financiële succes

Onze collega Tom van der Lubbe ging in gesprek met Kees de Jong van MKB Brandstof over hoe het veel lezen van boeken je antwoord kan geven op de meest prangende ondernemersvragen; hoe holacratie werkt en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen; en hoe de groei van je bedrijf kan worden beperkt door de enorme focus op kwaliteit van je medewerkers.

Naar het artikel