am:web: Willem van Uijen (28): ‘Salaris vergelijken is ongemakkelijk, maar wel heel belangrijk’

17 juli 2018

Artikel: Willem van Uijen (28): ‘Salaris vergelijken is ongemakkelijk, maar wel heel belangrijk’

Collega-Viisionair Willem legt in een interview met am:magazine uit hoe belangrijk transparantie (van o.a. salarissen) is voor het succesvol werken in een zelfsturende organisatie.

willem-van-uijen

PWnet: Salaristevredenheid: welke innovatieve salarispraktijken werken het best?

4 juli 2018

Artikel: Salaristevredenheid: welke innovatieve salarispraktijken werken het best?

Onze collega Tom van der Lubbe spreekt in een artikel van Mirjam Baars over salaristevredenheid. Bij Viisi blijkt het ontkoppelen van salaris en prestaties een essentiële randvoorwaarde te zijn voor het geven van peer-to-peer feedback. Medewerkers geven elkaar alleen eerlijk feedback als het geen financiële consequenties heeft.

Banken.nl: BLG Wonen wint Viisi Beste Hypotheekprijs 2017

4 juni 2018

Artikel: BLG Wonen wint Viisi Beste Hypotheekprijs 2017

De Beste Hypotheekprijs 2017 is gewonnen door geldverstrekker BLG Wonen. Obvion en ABN AMRO delen de tweede plek, gevolgd door de nummer één van vorig jaar: Florius. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en wordt samengesteld door alle adviseurs en acceptanten van Viisi.

Ook verschenen op InFinance.

BLG Wonen Beste Hypotheek 2017

FD: Overheid frustreert fintechbedrijven met ongelijk speelveld

22 mei 2018

Artikel: Overheid frustreert fintechbedrijven met ongelijk speelveld

Onze collega Hergen Dutrieux spreekt over de uitstel van de invoering van PSD2 (nieuwe Europese betaalrichtlijn) in Nederland. ‘We investeren in het opbouwen van een team dat in staat is om algoritmes rond bankdata te ontwikkelen. Uitstel schaadt ons niet direct, maar het is wel vervelend,’ aldus Hergen.

Hergen Dutrieux

NOS: Voor het eerst in vijf jaar minder hypotheken verkocht

16 mei 2018

Artikel: Voor het eerst in vijf jaar minder hypotheken verkocht

Begin dit jaar zijn we samen met IG&H begonnen met een onderzoek onder onze klanten. We vroegen alle starters om een enquête in te vullen over hun ervaringen. Dit onderzoek heeft bijgedragen aan het vormen van de situatie van starters op de woningmarkt. De helft van de starters op de woningmarkt heeft namelijk hulp nodig van ouders. Zie ook de video vanaf minuut 05:27.

Hier zijn we ook verschenen met het onderzoek:

NRC: Nee, ik wil geen koffie met je drinken

15 mei 2018

Artikel: Nee, ik wil geen koffie met je drinken

Hoe ga als drukke professional tegenwoordig om met alle verzoeken om eens koffie te drinken? De verzoeken nemen toe en koffie drinken kost tijd. Onze collega Tom van der Lubbe vertelt hoe hij met alle netwerkverzoeken omgaat. Zo checkt hij wie de gemeenschappelijke contacten zijn, wat iemand in zijn leven gedaan heeft en waarover hij op LinkedIn publiceert. Zodra iemand oprechte belangstelling toont, maakt Tom altijd tijd.

am:web: Financiële dienstverleners scoren goed in Top 250 Groeibedrijven 2018

3 april 2018

Artikel: Financiële dienstverleners scoren goed in Top 250 Groeibedrijven 2018

Financiële dienstverleners doen het goed in de Top 250 Groeibedrijven 2018 die vorige week werd gepresenteerd. De 250 bedrijven uit deze lijst hebben gezamenlijk in de periode van eind 2014 tot en met eind 2017 meer dan 32.000 banen gecreëerd. We zijn blij verrast met Viisi onderdeel uit te maken van deze lijst met grote namen. De lijst is opgesteld door nlgroeit (een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel).

Volkskrant: Transparante salarissen zijn hip, maar werkt het echt prettiger?

27 maart 2018

Artikel: Transparante salarissen zijn hip, maar werkt het echt prettiger?

Artikel in de Volkskrant, waarin wij onze ervaringen met Holacracy en invoeren van transparante salarissen delen: Platte organisatievormen zijn hip, zelfs banken denken over zelfsturing na. Maar als er geen leidinggevenden meer zijn die hun medewerkers kunnen beoordelen, welke salarissen verdienen mensen dan? Wij zagen dat probleem tijdig aankomen. Daarom hebben we onze salarissen al in 2016 intern transparant gemaakt.

InFinance: Viisi haalt met Michiel Goris Europa in huis

Artikel: Viisi haalt met Michiel Goris Europa in huis

‘Met het binnenhalen van Michiel Goris als adviseur haalt hypotheekadviesorganisatie voor hogeropgeleiden Viisi Europese kennis in huis. Goris stond als CEO aan het roer van Interhyp, de grootste hypotheekverstrekker van Duitsland en een dochter van ING.’

Banken.nl: Michiel Goris, voormalig CEO van Interhyp, versterkt Viisi als adviseur

19 maart 2018

Artikel: Michiel Goris, voormalig CEO van Interhyp, versterkt Viisi als adviseur

Financieel adviesbureau Viisi heeft voormalig Interhyp CEO Michiel Goris aangetrokken als adviseur. Met de versterking door de ervaren bestuurder luidt Viisi een volgende fase van groei in.