am:web: Financiële dienstverleners scoren goed in Top 250 Groeibedrijven 2018

3 april 2018

Artikel: Financiële dienstverleners scoren goed in Top 250 Groeibedrijven 2018

Financiële dienstverleners doen het goed in de Top 250 Groeibedrijven 2018 die vorige week werd gepresenteerd. De 250 bedrijven uit deze lijst hebben gezamenlijk in de periode van eind 2014 tot en met eind 2017 meer dan 32.000 banen gecreëerd. We zijn blij verrast met Viisi onderdeel uit te maken van deze lijst met grote namen. De lijst is opgesteld door nlgroeit (een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel).

Volkskrant: Transparante salarissen zijn hip, maar werkt het echt prettiger?

27 maart 2018

Artikel: Transparante salarissen zijn hip, maar werkt het echt prettiger?

Artikel in de Volkskrant, waarin wij onze ervaringen met Holacracy en invoeren van transparante salarissen delen: Platte organisatievormen zijn hip, zelfs banken denken over zelfsturing na. Maar als er geen leidinggevenden meer zijn die hun medewerkers kunnen beoordelen, welke salarissen verdienen mensen dan? Wij zagen dat probleem tijdig aankomen. Daarom hebben we onze salarissen al in 2016 intern transparant gemaakt.

InFinance: Viisi haalt met Michiel Goris Europa in huis

Artikel: Viisi haalt met Michiel Goris Europa in huis

‘Met het binnenhalen van Michiel Goris als adviseur haalt hypotheekadviesorganisatie voor hogeropgeleiden Viisi Europese kennis in huis. Goris stond als CEO aan het roer van Interhyp, de grootste hypotheekverstrekker van Duitsland en een dochter van ING.’

Banken.nl: Michiel Goris, voormalig CEO van Interhyp, versterkt Viisi als adviseur

19 maart 2018

Artikel: Michiel Goris, voormalig CEO van Interhyp, versterkt Viisi als adviseur

Financieel adviesbureau Viisi heeft voormalig Interhyp CEO Michiel Goris aangetrokken als adviseur. Met de versterking door de ervaren bestuurder luidt Viisi een volgende fase van groei in.

am:web: Viisi trekt CEO Duitse marktleider aan om groeikansen te benutten

16 maart 2018

Artikel: Viisi trekt CEO Duitse marktleider aan om groeikansen te benutten

Hypotheekadviesorganisatie Viisi heeft de voormalige CEO van Interhyp, de Duitse marktleider voor het verstrekken van hypotheken aan particulieren,  aangetrokken. Michiel Goris komt het team van Viisi versterken als adviseur. Het bedrijf wil diens kennis gebruiken om Viisi naar de volgende fase in de groei te brengen.

Slow Managament: Holacracy in hypotheekland

27 februari 2018

Artikel: Holacracy in hypotheekland

Financieel adviesbureau Viisi begon een kleine twee jaar geleden aan een avontuur dat tot nu toe uitstekend bevalt. Door de invoering van holacracy kregen alle medewerkers een uitgebreid scala aan rollen. ‘Ik dacht eerst: laat die managers lekker zelf de knopen doorhakken, waarom zou ik dat moeten doen? Maar nu doe ik dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik die ooit zou kunnen.’

HR Base: Moeiteloos je werk doen op basis van de Strength Finder

21 februari 2018

Artikel: Moeiteloos je werk doen op basis van de Strength Finder

Iedereen wil graag werk doen dat je weinig moeite kost. En veel energie en plezier oplevert. Hoe dit te realiseren?

Peterson en Seligman (2004) hebben een wetenschappelijk gevalideerde methode ontwikkeld waarmee dit realiseerbaar is. Zij hebben hiermee de basis gelegd voor de ‘Strength Finder’, een vragenlijst die kosteloos ingevuld kan worden.

Achterliggende gedachte van de Strength Finder is dat iedere persoon geboren is met een deugd. Deze deugd kan bijvoorbeeld zijn dat je streeft naar wijsheid en kennis, of dat je menslievend bent. Een van de voorbeelden in dit artikel is Viisi.

PWnet: Sterke punten methodiek: goede basis voor talentontwikkeling

22 januari 2018

Artikel: Sterke punten methodiek: goede basis voor talentontwikkeling

HR-professionals en managers zien het liefst dat medewerkers zich exponentieel ontwikkelen. Op deze wijze kunnen zij namelijk de continue veranderingen in de omgeving de baas blijven. Een manier om medewerkers te stimuleren zich te ontwikkelen, is door te starten met het in kaart brengen van hun persoonlijke kwaliteiten. Vaak gebeurt dit met instrumenten zoals de MBTI en de DISC-profielentest. Echter, een methodiek uit de positieve psychologie biedt een alternatief.

In het artikel van Mirjam Baars op PWnet.nl wordt stilgestaan bij de sterkepuntenbenadering’ (Peterson & Seligman, 2004; Baars, 2016). Viisi wordt aangehaald als voorbeeld van toepassing in de praktijk.

am:web: Winterserie (8): Terugblikken en vooruitkijken met Hendrik Schakel

29 december 2017

Artikel: Winterserie (8): Terugblikken en vooruitkijken met Hendrik Schakel

Onze collega Hendrik Schakel kijkt terug op een mooi jaar. Hij heeft het over de introductie van ‘Handig!’, een initiatief van geldverstrekkers waardoor er voor mensen in loondienst geen werkgeversverklaring meer nodig is bij een hypotheekaanvraag. Ook ziet hij in 2017 Viisi weer terugkomen als een Best Workplace van Great Place to Work. Dit heeft, in combinatie met onze purpose, geleid tot meer sollicitaties.

In 2018 hoopt Hendrik huizenzoekers vòòr het uitbrengen van het bod al de zekerheid te geven dat ze een hypotheek krijgen. Dit neemt stress weg en zorgt ervoor dat starters op kunnen bieden tegen mensen die gemakkelijk zonder voorbehoud van financiering kunnen bieden. Lees de vooruitblik en de reflectie in de Winterserie.

am:magazine: ‘Meer adviestijd door geautomatiseerde kredietbeoordeling’

27 oktober 2017

Artikel: ‘Meer adviestijd door geautomatiseerde kredietbeoordeling’

Onze collega Hendrik Schakel spreekt de Instant Credit Score van AdviceRobo en over de huidige manier kredietbeoordeling. “Enerzijds is het duidelijk dat het arbeidsmarktperspectief
zeer veel relevanter is dan het feit of je een vast contract hebt, anderzijds is een hoog inkomen geen garantie dat iemand aan zijn verplichtingen kan voldoen,” aldus Hendrik in het artikel.

Ook belicht Hendrik ‘pre-approval’. Een begrip dat in de VS al langer bestaat en veel wordt toegepast. Met ‘pre-approval’ is de financiering vòòr het kopen van een woning al rond op basis van bijvoorbeeld het betaalmoraal van de koper.

geautomatiseerde kredietbeoordeling

Bron afbeelding: am:magazine