Hypotheekadvies Leiden

Persoonlijk, efficiënt & onafhankelijk door universitair opgeleide hypotheekadviseurs

Maak nu een belafspraak

Afgesloten hypotheken 11.140 hypotheken afgesloten
Klantwaardering 9,8 gemiddelde klantwaardering
€ 4,2 miljard aan hypotheken gefinancierd

Wat zeggen klanten over Viisi Leiden?

Lees alle reviews

Jouw hypotheek in 5 stappen

 1. Eerste belafspraak
  Tijdens het gesprek kom jij te weten wat je mogelijkheden zijn.
 2. Persoonlijk online video gesprek
  We bespreken welke hypotheek het best bij je past.
 3. Hypotheekaanbod op maat
  Wij zoeken de juiste geldverstrekker die aansluit bij jouw wensen.
 4. De aanvraag bij de geldverstrekker
  Wij bereiden de aanvraag helemaal voor en je ontvangt een passend voorstel.
 5. Je huis gefinancierd!
  Je mag naar de notaris voor de sleutels van je huis.
Naar stappenplan

Plan zelf je belafspraak met één van onze hypotheekadviseurs

Zoek je een koopwoning in de regio Leiden, ben je aan het bieden, of heb je al gekocht? Plan een vrijblijvende telefonische afspraak met één van onze gespecialiseerde adviseurs wanneer het jou het beste uitkomt.

Maak nu een belafspraak

Webinar 'Woning kopen'

Je bent je aan het oriënteren op een koopwoning? En je wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bezoek dan ons digitale woningwebinar!

 • Dinsdag 9 oktober van 19:00 tot 21:30 uur
 • Maandag 12 november van 19:00 tot 21:30 uur

Meld je nu aan

Waarom wonen in Leiden?

Met bijna 125.000 inwoners is Leiden de vierde gemeente van Zuid-Holland, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Het is een stad met een rijke geschiedenis. Zo heeft de ‘Sleutelstad’ de oudste universiteit van Nederland en een prachtige historische binnenstad met grachten, hofjes en monumentale gebouwen. Leiden heeft een rijk cultureel aanbod en biedt veel mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Leiden ligt in de Randstad dichtbij grote steden als Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Maar ook de kust van Noordwijk of Katwijk is binnen handbereik. Mede dankzij de goede bereikbaarheid en voorzieningen weten steeds meer woningzoekenden (en toeristen) Leiden te vinden. Het woningaanbod is breed: je vindt er zowel monumentale panden als nieuwbouwwoningen. De prijzen van woningen variëren tussen de anderhalve ton voor een compact appartement en 2 miljoen voor een villa of statig grachtenpand.

Jouw situatie

Ga je je eerste woning kopen, of wil je je huidige hypotheek oversluiten met een lagere hypotheeklast of ga je een nieuwe woning betrekken?

Plan nu jouw vrijblijvende belafspraak

 • Vanaf € 2.195, fiscaal aftrekbaar
 • Inclusief overlijdensrisicoverzekering
 • Onafhankelijk advies
 • Inclusief woonlastenverzekering
 • Keuze uit 35 geldverstrekkers
 • Alle adviseurs zijn universitair opgeleid

Hypotheekadvies Leiden? Kom naar Viisi!

Leiden heeft zowel gezinnen als jonge werkende mensen veel te bieden. Denk aan een compact en overzichtelijk centrum dat de moeite waard is om te voet te ontdekken. Ben je de drukte van de stad zat, dan zijn er diverse parken om heerlijk te ontspannen. Kenmerkend voor Leiden zijn de vele grachten. Waar je ook bent, praktisch overal is water. Leiden heeft na Amsterdam het meeste water binnen haar poorten stromen. Door de ligging aan de rand van het Hollandse Plassengebied, is de stad een goed startpunt voor een plezier- of toervaart. Zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog maakte de omgeving van het station en de Marewijk met de grond gelijk. Het historische centrum van de vestingstad bleef gelukkig gespaard.

Net als in andere populaire steden kan het lastig zijn om in Leiden je droomhuis te bemachtigen. Een goede voorbereiding en een plan van aanpak zijn daarom essentieel. Wil je hypotheekadvies in Leiden? We helpen je graag! Maak vrijblijvend een telefonische afspraak om erachter te komen wat je mogelijkheden zijn. Of woon ons seminar in Den Haag bij. De sessie is gratis en vindt plaats in de avonduren, zodat je ook na je werk langs kunt komen. In tweeënhalf uur vertellen onze universitair opgeleide consultants waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een woning in Leiden.

Water, groen en cultuur in Leiden

De diverse grachten en singels zijn kenmerkend voor de binnenstad van Leiden. De bekendste gracht is het Rapenburg, met zijn talloze statige panden. De Leidse grachten voeren langs musea, Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels. Het is dan ook de moeite waard de stad niet alleen te voet, maar ook eens per boot te ontdekken. De kades zijn laag en overal zijn aanlegplaatsen voor wie met een eigen boot komt. Buiten de stad zijn grote water- en recreatiegebieden te vinden zoals Vlietland, de Kagerplassen en het Valkenburgse Meer.

Leiden heeft ook veel groen. Op de plaats van de voormalige stadswallen zijn parken als het Plantsoen, Ankerpark, Huigpark en de Hortus Botanicus aangelegd. Buiten de binnenstad zijn grote stadsparken als de Leidse Hout en polderpark Cronesteyn te vinden.

De stad kent maar liefst 1250 rijksmonumenten waaronder de Burcht van Leiden, de Leidse Waag en de Koornbrug. Ook de moeite waard zijn musea als Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden en het Museum Volkenkunde. Door het jaar heen worden er diverse evenementen gehouden zoals het Leidens ontzet, Werfpop en de Lakenfeesten. Zowel met ov als de auto is de stad goed bereikbaar en ook aan de fietser is gedacht. Zo zijn er twee snelfietsroutes richting Den Haag.

Professioneel hypotheekadvies Leiden

Leiden is een bruisende plek waar je je geen moment hoeft te vervelen. Wil je ook wonen in de geboortestad van oude meesters als Rembrandt, Jan Steen en Gerard Dou? Op een bootje varen over de grachten op weg naar je eigen appartement of karakteristieke eengezinswoning? Wat je ook zoekt en in welke situatie je je ook bevindt, bij Viisi Leiden krijg je persoonlijk hypotheekadvies op maat. Samen kijken we naar je behoeften en mogelijkheden. We weten wat er op de woningmarkt in Leiden speelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hieronder enkele actuele feiten over de woningmarkt in Leiden voor je op een rij:

 • De gemiddelde waarde van een woning bedraagt € 218.000,-.
 • Een huis in Leiden staat gemiddeld 36 dagen te koop.
 • Per kwartaal wisselen zo’n 400 woningen van eigenaar.
 • In de opkomende wijken Molenbuurt, de Camp en Merenwijk Centrum stijgen de vraagprijzen bovengemiddeld snel.
 • De meest gewilde buurten in Leiden zijn Havenwijk-Noord, Levendaal-West, Raadsherenbuurt, Havenwijk-Zuid en Noordvest.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

Plan vrijblijvend een telefonisch hypotheekadviesgesprek in Leiden. Kijk je verder? Ook dan kunnen we je wellicht van dienst zijn met hypotheekadvies. We hebben onder andere kantoren in Den Haag en Delft. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van al onze vestigingen. Bel met één van onze adviseurs om te horen wat we voor je kunnen doen!

Eerste woning kopen?

Ben je van plan om je eerste woning te gaan kopen? Dan kunnen we je daarbij helpen. Voor jou is het prettig om een overzicht te hebben van alles wat relevant is bij de aankoop van je eerste woning. Daarom hebben we een whitepaper voor je in elkaar gezet die al deze belangrijke punten bevat. Download de whitepaper hieronder en als er iets niet duidelijk is, horen we het graag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Viisi Great Place to Work
 • Viisi heeft Keurmerk Talentontwikkeling
 • Viisi Independer Hypotheekprijs
 • Viisi bij de top 250 groeibedrijven
 • Viisi FD Gazellen 2014-2018

Plan zelf je belafspraak met één van onze hypotheekadviseurs

Zoek je een koopwoning in de regio Leiden, ben je aan het bieden, of heb je al gekocht? Plan een vrijblijvende telefonische afspraak met één van onze gespecialiseerde adviseurs wanneer het jou het beste uitkomt.

Maak nu een belafspraak

Webinar 'Woning kopen'

Je bent je aan het oriënteren op een koopwoning? En je wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bezoek dan ons digitale woningwebinar!

 • Dinsdag 9 oktober van 19:00 tot 21:30 uur
 • Maandag 12 november van 19:00 tot 21:30 uur

Meld je nu aan