Woningmarkt Amsterdam Zuidas

Maak nu een belafspraak

Vanuit het hele land verhuist men naar de Amsterdam om bijvoorbeeld aan de Amsterdamse Zuidas te gaan werken en/of in de meest multiculturele stad van Nederland (en misschien wel van Europa) te gaan wonen. Amsterdam heeft voor iedereen iets te bieden, variërend van de oude grachten, de bruisende Pijp, hip West tot het populaire Amsterdam Noord.

Door de economische activiteit verbonden met onder meer de Zuidas, Schiphol, de beurs, een bloeiende creatieve industrie en de aanwezigheid van meerdere universiteiten en hogescholen, is Amsterdam populair bij hoogopgeleide starters op de woningmarkt. Er is daarom veel vraag naar starterswoningen en er ontstaan steeds meer wijken gevuld met hippe restaurants, cafés en koffiezaken. Daarnaast biedt Amsterdam voldoende ruimte voor ontspanning met 40 parken en het Amsterdamse bos. Barbecueën in het Westerpark op een zomeravond, bootcampen in het Oosterpark of hardlopen in het Vondelpark zijn populaire vrijetijdsbestedingen. Ten slotte is Amsterdam ook op cultureel gebied duidelijk de hoofdstad, met de gevestigde namen rondom het Museumplein maar ook een overdaad aan niche-locaties en activiteiten.

Hoeveel moet je bieden op een woning in Amsterdam?

Woningen en in het bijzonder appartementen zijn zo gewild, dat overbieden een belangrijk thema is op de Amsterdamse woningmarkt. Veel woningen worden op inschrijving verkocht en bezichtigingen zijn vrijwel altijd erg druk. Veel (potentiële) huizenkopers voelen zich dan ook vaak gedwongen om boven de vraagprijs te bieden. We zien echter vaak dat verkopers de vraagprijs juist strategisch laag houden om veel publiek te trekken, zodat de marktwaarde vaak ook boven de vraagprijs ligt. Als de uiteindelijke koopsom hoger is dan de vraagprijs dan kunnen we uiteraard goed van dienst zijn met het vormgeven van de mogelijke financiering van de aankoop. Hiervoor kun je denken een bijdrage uit het eigen spaargeld of een schenking of lening bij familie.

Een ander belangrijk en veelbesproken aspect van de Amsterdamse woningmarkt op het moment is bieden zonder voorbehoud van financiering. Een bod dat onder een dergelijke voorwaarde gedaan wordt dient om de bieder in te dekken tegen het risico dat deze de financiering niet rond krijgt, bijvoorbeeld omdat hypotheekaanvragen worden afgewezen door geldverstrekkers. Door deze ontbindende voorwaarde kan in dat geval de koop worden ontbonden, zonder dat de koper een boete aan de verkoper hoeft te betalen die kan oplopen tot wel 10% van de koopsom. Door de krapte op de Amsterdam woningmarkt nemen veel kopers het risico om een bod uit te brengen zonder financieringsvoorbehoud, omdat dit vaak de voorkeur heeft van de verkopende partij. Wanneer je de koopsom op de bank hebt staan of makkelijk (deels) kunt lenen bij familie vormt dit niet zo’n groot risico. Als je, zoals de meerderheid van de huizenkopers, echter niet over dergelijke buffers beschikt, raden wij sterk af om van het financieringsvoorbehoud af te zien. Als je toch het bod iets aantrekkelijker wil maken voor de verkoper kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen je dan adviseren over de manieren waarop je bijvoorbeeld het voorbehoud kunt beperken.

Gespecialiseerd in hypotheken hoogopgeleiden

Ben je advocaat-stagiair of promoveer je bijvoorbeeld aan de VU, dan heb je daarnaast vaak een contract voor een bepaald aantal jaar. Geldverstrekkers kunnen dit lastig vinden aangezien ze deze situaties vaak niet goed begrijpen. Wij kunnen hierbij helpen, omdat wij veel ervaring hebben met zulke situaties en weten waar we de best passende hypotheek voor dit soort situaties kunnen krijgen.

Werk je zelf op de Zuidas en wil je dicht bij je werk hypotheekadvies krijgen? Dan is ons kantoor aan de Zuidas een perfecte oplossing. Ook al ben je niet op zoek naar een woning in Amsterdam. Zo hoef je niet een halve of hele dag vrij te nemen of ver te reizen. We kunnen je vanuit ons kantoor Zuidas prima van hypotheekadvies voorzien.

Hypotheekadvies Amsterdam Zuidas

  • Viisi Great Place to Work
  • Viisi heeft Keurmerk Talentontwikkeling
  • Viisi Independer Hypotheekprijs
  • Viisi bij de top 250 groeibedrijven
  • Viisi FD Gazellen 2014-2018