Viisionairs - Great Place To Work Europe

Viisi Hypotheken staat dit jaar vierde op de lijst van Best Workplaces Europa in de categorie tot vijftig medewerkers! Een verbetering ten opzichte van vorig jaar toen we plek dertien innamen op de Europese ranglijst van Great Place To Work, de wereldwijde autoriteit op het gebied van werkcultuur. Van de 3.000 nationale Best Workplaces uit 19 Europese landen behoren 125 tot de top van Europa. Én in juni wonnen we al voor het tweede achtereenvolgende jaar de Nederlandse verkiezing voor Best Workplace in de categorie Best Small Workplaces (tot vijftig medewerkers). Super trots dus!

Solidariteit

“Deze notering op de Europese ranglijst is een mooi compliment voor het hele team van Viisi Hypotheken”, zegt Tom van der Lubbe, co-founder van Viisi Hypotheken. “Maar het winnen van prijzen of opgenomen worden in een ranglijst is niet waarvoor we het doen of waar het om draait. Mensen maken zich zorgen over hun baan, verwachten een duidelijk statement van hun werkgever. Uiteindelijk laat de crisis zien, dat het allemaal draait om solidariteit. Nu meer dan ooit tevoren. Wat dat betreft is de crisis ook een kans. Iedereen voelt wel, dat het anders moet.”

Om in aanmerking te komen voor Best Workplaces Europa 2020 moeten bedrijven voorkomen op tenminste één van de nationale lijsten in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Viisi Hypotheken voldoet hieraan door voor het tweede jaar op rij de verkiezing in de categorie Best Small Workplaces te winnen.

Great Place To Work en COVID-19-crisis

Elk jaar publiceert Great Place To Work de lijst van beste werkgevers in Europa. De publicatie van de lijst valt dit jaar midden in de COVID-19-crisis, die het dagelijks leven en de bedrijfsvoering volledig op zijn kop hebben gezet. Organisaties op de lijst lopen tijdens deze moeilijke tijd voorop als het gaat om het tonen van goed werkgeverschap voor hun werknemers, en zorg dragen voor hun klanten. “COVID-19 laat zien hoe belangrijk het voor organisaties is om voorafgaand aan crises geweldige werkplekken te creëren voor alle werknemers”, aldus Michael C. Bush, Global CEO van Great Place To Work. “Het vertrouwen en de zorg die de basis vormen van Europa’s beste werkplekken, helpen deze organisaties te overleven en zelfs te floreren tijdens periodes van aanzienlijke economische en persoonlijke stress.”

Over Great Place To Work

Al 35 jaar meet Great Place To Work vertrouwen binnen organisaties – het fundament van organisatiesucces. Dit doet Great Place To Work voor een grote diversiteit aan organisaties: klein en groot, profit en non-profit, in alle sectoren en in 52 landen. Wereldwijd afgelopen jaar ruim 6.000 organisaties. Zij helpt organisaties hoe ze een Great Place To Work kunnen worden en blijven. Dit doet ze door te onderzoeken (het meten van het goed werkgeverschap vanuit medewerker- én werkgeversperspectief), te inspireren (o.a. delen van best practices, publicaties en events), te verbinden (community bouwen o.a. door events en social media) en te adviseren (interventies voorafgaand en na afloop van het onderzoek).