Zo eenvoudig is het:

Je bent hoogopgeleid en wilt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die betaalbaar is, maar vooral goed aansluit bij jouw wensen en situatie. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In 5 stappen stappen ben je uitstekend verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Stap 1: Telefonische afspraak

De eerste kennismaking met Viisi heb je telefonisch. Een adviseur neemt contact met je op om onder meer het volgende te bespreken:

  • Wat kan Viisi voor je doen en tegen welk tarief kunnen wij je helpen? En waarin verschilt Viisi van andere adviseurs?
  • Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering in jouw situatie een geschikt product of zijn er betere alternatieven?
  • Wat zijn de belangrijkste keuzes en wat is verstandig om wel en niet te doen?
  • Welke gegevens heeft Viisi van je nodig?
  • Hoe verloopt het verdere traject, wat kun je zelf doen?

Stap 2: Opdrachtbevestiging

Zodra duidelijk is wat je van ons kunt verwachten, sturen wij onze opdrachtbevestiging naar je toe. Hiermee bevestig je formeel dat Viisi opdracht krijgt om je te adviseren en indien gewenst ook de verzekering aan te vragen bij een verzekeraar. De opdrachtbevestiging stuur je samen met andere documenten per e-mail terug. Zodra wij alles hebben ontvangen, is er een afspraak (telefonisch of bij ons op kantoor) met één van onze adviseurs.

Stap 3: Advies (vergelijking voorwaarden, aanbieders en offertes)

In het adviesgesprek bespreek je samen met jouw adviseur alles wat belangrijk is voor het maken van de juiste keuzes. In het advies denken wij met je mee.

Vanzelfsprekend komen ook de voorwaarden van verschillende verzekeraars aan bod en wordt op basis van offertes een keuze gemaakt voor de aanbieder met het voor jou beste aanbod. We beoordelen ook of de verzekeraar misschien extra eisen stelt aan het inkomen of je beroep en of er wellicht recht is op een korting (bijvoorbeeld een starterskorting of korting via een branchevereniging of mantelovereenkomst).

Stap 4: Aanvraag indienen en acceptatie voor de verzekering krijgen

Nadat alle keuzes zijn besproken en vastgelegd, zorgen wij ervoor dat de aanvraag voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt ingediend en houden we voor je in de gaten of het aanvraagproces loopt zoals gepland. Houd er rekening mee dat er normaal gesproken een beoordeling van je gezondheid plaats gaat vinden. Ben je gezond, dan houdt dit meestal in dat je een vragenlijst (gezondheidsverklaring) invult. Is er op de gezondheidsverklaring ingevuld dat er in het verleden behandelingen hebben plaatsgevonden, dan vraagt de verzekeraar vaak om aanvullende informatie.

In dit ‘medisch traject’ kan soms vertraging optreden omdat een arts er bijvoorbeeld wat langer over doet om gegevens aan te leveren. Maar als alles beoordeeld en geaccepteerd is, zorgen wij dat de polisgegevens gecontroleerd worden en sturen wij de polis door. In principe zit hiermee het aanvraagtraject erop.

Jouw adviseur neemt contact met je op om te vertellen dat de verzekering geaccepteerd is en je neemt samen door of alles naar tevredenheid is afgehandeld of dat er nog andere onderwerpen zijn waarmee wij je kunnen helpen.

Stap 5: Wij nemen contact met je op aan het eind van de gekozen contractperiode

Bij ons betaal je een zeer scherp tarief en is er geen verplichting om een abonnement af te nemen. Het is wel belangrijk dat je belangrijke wijzigingen zoals verandering van beroep, gezinssituatie of inkomen aan de verzekeraar doorgeeft.

Als je tijdens de looptijd van de arbeidsongeschiktheidsverzekering advies van Viisi wenst, dan helpen we je natuurlijk graag. Dit kan op basis van ons uurtarief of, voor bepaalde adviezen, tegen een vast tarief.

Ongeveer drie maanden voor de einddatum van het contract nemen wij contact met je op. We bespreken dan of alles naar wens verloopt en of er zaken zijn om op dat moment aan te denken. Misschien kan de periode van het eigen risico worden aangepast of heeft een andere verzekeraar een beter aanbod. Daarna is de opdracht voor Viisi echt afgerond en ben je vanzelfsprekend in de toekomst van harte welkom voor verder advies met betrekking tot financiële planning of advies voor je bedrijf.